Route naar Haarlem en door Zandvoort met de E-Chopper

Rijd vanuit de Fahrenheitstraat richting circuit. Dat doe je door rechts en dan links te gaan. Langs de winkels en rijd de straat uit. Volg de bocht en ga direct links.

Je komt uit in de Linnaeusstraat, ga rechts, volg de weg. Je komt uit bij de rotonde. Neem deze 2/4. Je gaat rechtdoor via het rode fietspad, volgt de weg, ga met de bocht mee en je ziet aan je rechter hand het circuit! Neem een kijkje als het mag. Soms is het terrein open.

Anders rijd je rechtdoor.  Voor je zie je weer een rotonde. Steek hier de straat over en je komt op het fietspad van  de boulevard waarbij je een prachtig uitzicht over het strand hebt.

Halverwege zie je aan je rechterhand, over de weg heen, de uitzicht”toren”, steek de straat over en klim naar boven. Je hebt een prachtig uitzicht over het circuit en de duinen.

 Rijd vervolgens verder naar Bloemendaal. Haal een lekkere coffee-to-go! Pak dan de Zeeweg naar Overveen.

Het einde van de zeeweg wordt gemarkeerd door Pannenkoekrestaurant De Hemelse Pannenkoek, ook to go!

Sla rechts af : Brouwerskolkweg.

Je volgt het fietspad. Na 500 meter kun je een keuze maken:

1. je neemt de eerste weg rechts of 2. je gaat rechtdoor naar Haarlem. Check hier even de batterij inhoud 

 

1.: Ga je rechtsaf dan volg je het fietspad door Overveen. Je komt uit bij Kraantje Lek. Haal hier een lekkere Glühwein, een Erwtensoepje of een kopje koffie. Hierna volg je de weg door de bomenrijke omgeving van Aerdenhout tot je bij de Zandvoortselaan uitkomt. Sla rechtsaf richting Zandvoort. Volg de Zandvoortselaan via het fietspad tot het nieuwe Faunaduct. Deze kun je oprijden als je wil. 

Rijd verder naar Zandvoort. Bezoek het centrum en rijd naar de boulevard. Ga dan links op de Boulevard Paulus Loot. Je rijdt naar het einde van Zandvoort. Parkeer de Choppers en maak een wandelingetje door het duin. Je struikelt over de herten.

Je kunt het duin in zodra je aan het einde van de boulevard Paulus Loot komt. Maar je kunt ook deze weg rond nemen en, als je de bocht om bent, het grote parkeerterrein oprijden. Rijd rustig en na 300 meter zie je een metalen deur in het metalen hek. Dit is de toegangsweg tot de Amsterdamse Waterleiding duinen. Parkeer je chopper en neem een kijkje. Zet hem wel op slot!

Rijd verder terug naar Zandvoort en boulevard.

 

2.: Naar Haarlem: Je vervolgt het fietspad en na 250 m heb je aan je linkerhand restaurant “Loetje”. Jij gaat rechts. Dit is de Zijlweg.

Na 500 m. steek je de drukke Randweg over. Je gaat rechtdoor en komt in de stad aan. Bij de stoplichten ga je schuin rechtdoor over het bruggetje. De Zijlweg wordt de Zijlstraat. Een heel leuk straatje met unieke winkeltjes. Aan het einde, goed opletten, heb je een piepklein steegje rechts. Als je daarin rijdt kom je bij het Stedelijk Gymnasium uit met het beeld van Loutje en vlakbij de Jopenkerk waar je een heerlijk biertje kunt drinken. Als je het niet doet en gewoon rechtdoor gaat kom je op de Grote Markt, met de Bavo kerk, het prachtige Gemeentehuis.

Vanaf de Grote Markt ga je zuidwaarts (niet door de drukke winkelstraat) als je richting Groot Heiligland wil.

Vanaf de Grote Markt ga je oostwaarts, je rijdt langs de Bavo, je hebt de Bavo rechts van je, en rijdt richting de Philharmonie, theater. Dit gebouw zie je aan je linkerhand als je rechtdoor bent gereden. Voor je zie je een oude poort die toegang tot het gerechtsgebouw biedt.

Op de plek van het theater stond ooit een synagoge.

Voor de Philharmonie is een steegje. Rijd het maar in en je word verrast. Aan je linkerhand het oudste hofje van Haarlem uit 1300. Je kunt gerust naar binnen. Nog 1 meter verder rijden zie je bij het monument voor alle gestorven joodse Haarlemmers. Een verborgen plekje.

Je kunt nu voorzichtig de Bakenessergracht op rijden. Je bent vlakbij Molen de Adriaan. Heel leuk om naar toe te rijden.

Vanaf de Bakenessergracht kun je ook zuidwaarts gaan richting Groot Heiligland of weer terug naar de Grote Markt.

Check tussendoor je batterij inhoud. Misschien een goed idee om even te stoppen, koffie te drinken en te vragen of je even mag opladen. Anders bel je even en we komen richting jou om van batterij te wisselen. Ben je in de buurt, neem contact op.